Lejrskole og rejser

På friskolen elsker vi sammenhold og vores rejser. Børnene “tjener” til rejserne ved at hjælpe til på skolen – rengøring, lektiehjælp mm.

Hvert andet år tager vi på fælleslejr, hele skolen tager afsted sammen og fokus er sammenhold. Det er vigtigt for os at bruge fælleslejren til at skabe gode relationer og nærhed, derfor laver vi aktiviteter på tværs af årgangene. Vi har været forskellige steder sammen Bornholm, Løjt og Mellerup, men vi har også været på skolen et par år, hvor vi har brugt den skønne natur på Kegnæs til at lege i.

Hvert andet år tager vi på laglejr, det betyder man tager afsted i grupperne. Der har været skolebytte, ture til Fyn, Kanotur i Sverige (for de store), Københavnertur (også for de store) og lån af spejderhytter. På laglejr er der mere fokus på fællesskabet i grupperne og ture der er tilpasset alderstrinnene i det pågældende lag.

Forældre, bedsteforældre og aktive venner af friskolen, som er kendt af lærer og elever, er velkomne til at deltage i vores lejr.

I 8. klasse tager vi til Sidmouth, det er en lille by i det sydlige England. Her bor vi individuelt ved værtsfamilier, hvor vi spiser vores måltider og sover. Hver dag er der planlagt undervisning på en international sprogskole og eftermiddagsaktiviteter i området.

I 9.klasse tager vi ud i verden, vi har i en årerække besøgt Beijing, hvor kultur, mad og fremmede himmelstrøg er blevet udforsket.

På denne rejse er der plads til forældre og bedsteforældre mod egenbetaling.

Lejrskoler har høj prioritet på Kegnæs Friskole og blev tidligt lagt i faste rammer. Derfor kender vi allerede nu de kommende års lejrskole. Lejrskolerne er betalt med skolepengene. Der vil komme lidt udgifter til lommepenge.